Øl fra Fur

Ølserien MOD er brygget af Fur Bryghus, der blev etableret af Mildred og Mogens Fog tilbage i 2004. Parret ønskede at skabe noget specielt og unikt for Fur og for deres lokalområde. De indrettede bryggeriet i en smuk, gammel molerfabrik fra 1926 i et 128 Ha stort naturområde på den nordvestlige spids af Fur. I forlængelse af bryggeriet ligger også en lækker restaurant, hvor retterne er tilpasset det gode øl fra bryggeriet.

Mildred og Mogens Fogs grundide var at skabe en virksomhed med fem-seks ansatte, som skulle gøre Fur kendt i hele Danmark. Og så skulle det samtidig være en turistattraktion.

I dag sælger Fur Bryghus sit øl i hele Danmark, og har ca. 45.000 gæster i løbet af året. Der er i alt 19 ansatte året rundt. Fur Bryghus er i god gænge og følger den vej, de tanker og de idéer, som bryggeriet blev grundlagt på tilbage i 2004. Både bryggeriet og restauranten høster løbende flotte anerkendelser for øl og mad.

Etiketterne

Etiketterne til de tre øl i serien MOD er skabt af den 23-årige designstuderende Thea Heering Surrow, der studerer på Designskolen Kolding. Theas etiketter blev udvalgt som vinder i en konkurrence udskrevet blandt de studerende.
Etiketterne har Thea tegnet i hånden efter et oplæg fra Team Rynkeby, og det har resulteret i tre smukke etiketter, der indfanger nogle af de vigtigste elementer i Team Rynkeby-projektet.
Læs mere om de tre etiketter herunder.

MIG

MIG er en hyldest til hver og en af de seje ryttere og servicefolk, der som en del af Team Rynkeby gør en kæmpe indsats for at støtte de børn, der rammes af kritiske sygdomme samt bidrager
til den vigtige forskning. Det kræver benhård træning, mange timers arbejde og et stærkt fællesskab. 

Dybbøl Mølle er et vigtigt dansk symbol der pryder Dybbøl Banke. Centrum for de voldsomme kampe i 1848-49 og 1984. 

-Lad os aldrig opgive kampen mod kræften.

 

OS

OS er en hyldest til det særlige fællesskab, der kendetegner Team Rynkeby. På tværs af alder og landegrænser er der skabt et unikt sammenhold, der bindes sammen af den enorme støtte, holdene møder. En hyldest til familien på sidelinjen, venner der hepper og alle de, der står klar med kram og støtte.

Skovtårnet i Gisselfeld Kloster skov er, udover en helt unik naturoplevelse, også centrum for en helt særlig cykeloplevelse for Team Rynkeby.

-Lad os tage kampen sammen, så er vejen til målet kortere.

DEM

DEM er en hyldest til indsamlingen. Til alle dem, der står i centrum for Team Rynkebys arbejde. Til de seje børn, der sammen med deres familier kæmper for at blive raske. Til de læger og forskere, der knokler for at finde nye veje til behandling. 

Indgangen til Børneafdelingen på Odense Universitetshospital. Stedet hvor historien om Team Rynkeby startede med den første donation i 2002.

-Lad os kæmpe for at færre børn rammes af kræft.

Øllene

MIG

Fur Classic er en lagerøl, der ligesom rynkerne er bundsolid med masser af karakter. Den sødlige maltsmag balanceres til fulde af et blidt, men bestemt humlebid i eftersmagen.

OS

Fur Bock er brygget på tre malttyper: karamelmalt, klassisk bitterhumle og aromahumle. Tilsammen skaber de en harmoni, der minder om det fællesskab, man møder omkring Team Rynkeby.

DEM

Fur Hvede er en overgæret øl af typen hvede, brygget på hele fire malttyper samt to humletyper. Resultatet er en perlende og ufiltreret øl med en farve som rav, en cremefarvet skum og en duft af frugt og banan.