Øllet

Ølserien LEV er brygget af Fur Bryghus, der blev etableret af Mildred og Mogens Fog tilbage i 2004. Parret ønskede at skabe noget specielt og unikt for Fur og for deres lokalområde. De indrettede bryggeriet i en smuk, gammel molerfabrik fra 1926 i et 128 Ha stort naturområde på den nordvestlige spids af Fur. I forlængelse af bryggeriet ligger også en lækker restaurant, hvor retterne er tilpasset det gode øl fra bryggeriet.

Mildred og Mogens Fogs grundide var at skabe en virksomhed med fem-seks ansatte, som skulle gøre Fur kendt i hele Danmark. Og så skulle det samtidig være en turistattraktion.

I dag sælger Fur Bryghus sit øl i hele Danmark og har ca. 45.000 gæster i løbet af året. Der er i alt 19 ansatte året rundt. Fur Bryghus er i god gænge og følger den vej, de tanker og de idéer, som bryggeriet blev grundlagt på tilbage i 2004. Både bryggeriet og restauranten høster løbende flotte anerkendelser for øl og mad.

Øllene

Livet

Livet er en hyldest til alle de skønne kvinder, som har været en del af Team Rynkeby, de sidste 20 år. Samt til byernes by Paris, som er målet for turen. Livet symboliserer fællesskabet, som er et af de 3 ben som Team Rynkeby står på. Øltypen er STRONG ALE, brygget på 3 forskellige malttyper – bl.a. karamelmalt – samt både klassisk bitterhumle og aromahumle.

Eventyret

Eventyret repræsenterer den store indsamlings indsats, Team Rynkeby gør for børn med kritisk sygdom. På etiketten er der afbilledet en dreng, som med vores indsats har fået en ekstra chance, og derved kan cykle ud i livet og gå på eventyr. Øltypen er en American Pale Ale. Duften er velafbalanceret med nuancer humle og citrus, og en bund af ristet malt. Smagen er aromatisk og frugtagtig, med en fyldig bitterfrisk, afrundet afslutning af humle.

Viljen

Viljen symboliserer den fysiske del, af at være med på Team Rynkeby. Med den rette træningsindsats, samt støtte og “viljen” kan selv helt nye cykelryttere, uden erfaring med landevejskørsel, kører de ca. 1.300 km der er til Paris. Team Rynkebys motto er: Alle ud og alle hjem. Viljen er af øltypen Brown Ale. Den er dansk inspireret og brygget på fem forskellige malttyper, bl.a. røgmalt, samt fem humletyper.

Vil du vide mere om de tre øl?

Bliv klogere på Livet, Eventyret og Viljen med denne video fra FUR Bryghus.

Du har også mulighed for at afholde din egen ølsmagning og selv vurdere de tre øltyper med dette ark.